Σπύρος Σιαμπλής

Ώρα να… παίξει μπάλα και ο Ντρεοσί στον Παναθηναϊκό!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τη σειρά του Πιέρ Ντρεοσί να «ενεργοποιηθεί», την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και το… πρωτόγνωρο 3Χ3

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 θα έλεγε κανείς ότι… πλησιάζει, καθώς απομένουν κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες για την επίσημη έναρξή της.

Παράλληλα, πλην της «μεταγραφολογίας» που, για να είμαστε και ειλικρινείς, δεν είναι -ακόμα, έστω- τόσο έντονη στον Παναθηναϊκό, στο... κάδρο παραμένουν πάντα και οι αποχωρήσεις παικτών...

Φυσικά, ο μεγαλύτερος «ντόρος» γίνεται με τις ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών όπως ο Βασίλης Ζαγαρίτης κατά κύριο λόγο και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Και, κρίνοντας από τα «κατορθώματά» τους, εννοείται όχι άδικα!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Κοινός παρονόμαστής όλων των ανωτέρω υποθέσεων για τους «πράσινους»; Ο Πιέρ Ντρεοσί. Ο Γάλλος γενικός διευθυντής μετά από δυόμισι εβδομάδες παρουσίας στα… κοινά της ομάδας, αρχίζει να βλέπει το όνομά του να «παίζει» όλο και πιο συχνά στα ΜΜΕ.

Και, όπως οι προαναφερθέντες, επίσης όχι άδικα. Η δουλειά του Ντρεοσί είναι να καταφέρει να βρει την λύση για… όλους και για όλα. Καλείται να τα καταφέρει εξίσου καλά και στο κομμάτι των δύο-τριών ενισχυτικών κινήσεων που φαίνεται πως θα γίνουν, αλλά και στο κομμάτι της αποδέσμευσης τόσο όσων δεν δείχνουν να υπολογίζονται από τον Λάζλο Μπόλονι.

Μάλιστα, στο «φεύγα» δεν αποκλείεται να προκύψουν και περιπτώσεις πιο «ηχηρές» πέραν των… αναμενόμενων, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την δουλειά του Ντρεοσί, πέραν του ότι ίσως να την δυσκολεύει!

Σε κάθε περίπτωση οι… καυτές πατάτες είναι πολλές για τον 61χρονο GM. Ωστόσο, αυτό που στα δικά μας μάτια φαντάζει σημαντικότερο -αναλογικά- και από τα αποτελέσματα είναι οι λύσεις που θα βρει να προκύψουν μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο.

Ένα πλάνο με γνώμονα το όφελος του Παναθηναϊκού, αλλά όχι στην… θεωρία. Στην πράξη! Με δεδομένη πολιτική, με στοχευμένη λογική και με λελογισμένη χρήση μπάτζετ. Έτσι, μόνο, μπορείς για παράδειγμα να πείσεις τον Ζαγαρίτη να μείνει, ή τον «Χ» Ούφε Μπεκ να αποχωρήσει, αλλά και να προσεγγίσεις αξιόλογες περιπτώσεις, όχι με μοναδικό κριτήριο την… καταγωγή τους.

Απλό αναμφίβολα, αλλά και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο! Σίγουρα, δε πολύ δύσκολο στην πλειονότητα των υποθέσεων που έχουν χειριστεί οι προκάτοχοι του Ντρεοσί, όπως αποδεικνύει και μια ματιά στο παρελθόν…

Από εκεί και πέρα, φυσικά, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι που συνεχίζει να «τρέχει» για τον Παναθηναϊκό. Η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε… ευεργετικές συνέπειες για άπαντες στο εσωτερικό της ομάδας κι όχι μόνο. Φάνηκε αυτό, ακόμα και αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πλέον, η ψυχολογία όλων είναι ανεβασμένη, το κλίμα στα αποδυτήρια καλύτερο, ενώ φυσικά δεν θα πρέπει να λησμονούμε και ότι έτσι όπως τα έχει… κάνει ο ΠΑΟ, δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα ούτε και η βαθμολογική συγκομιδή, με τρεις ακόμα βαθμούς στο «σακούλι».

Η επιστροφή του στην Λεωφόρο, έστω και προσωρινή, έρχεται για να κάνει το κλίμα ακόμα πιο… πανηγυρικό, πιο συγκινησιακό, αν προτιμάτε. Μια επιστροφή που, κάθε Παναθηναϊκός θα ήθελε να ήταν… μόνιμη, αναμφίβολα, αλλά όπως φαίνεται είναι πιθανότατα ανέφικτη.

Για αυτό και πρέπει άπαντες στον Σύλλογο να κάνουν ο καθένας ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλιστεί ότι το επόμενο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι συμφέρον για όλους τους εμπλεκόμενους -ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΟ- αντάξιο του μεγέθους του και… σημείο αναφοράς για τον κόσμο! Τέτοιο δείχνει να είναι και το πρότζεκτ του Βοτανικού, αλλά αν δεν μάθουμε τα… πάντα όλα, περαιτέρω ασφαλείς κρίσεις δεν μπορούν να γίνουν.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό, το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα κρύβει κινδύνους, αναμφίβολα. Καλή και «δουλεμένη» η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο όχι να καταστρέψει, ενώ θα υπάρχει και η πίεση για το «τρίποντο».

Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το «τριφύλλι» δεν έχει καταφέρει να «βγάλει» τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα! Προφανώς, βέβαια, όλα αυτά ο Μπόλονι τα ξέρει καλύτερα από εμάς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x